Farmaciile vor putea să vândă online medicamente fără reţetă

Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente fără prescripție medicală, în anumite condiții, prevede un proiect de ordonanță publicat pe site-ul Ministerul Sănătății (MS).

„Se creează un cadru legislativ pentru vânzarea online a medicamentelor fără prescripție medicală. Nu orice farmacie va putea să vândă online. Se va face un ordin de ministru cu norme. Farmaciile care sunt autorizate de MS vor putea să își facă site-uri pentru vânzare online și numai în anumite condiții, care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal după ce se vor aproba și normele de aplicare de a-și deschide și site de vânzare în anumite condiții”, a declarat  șefa Departamentului Comunicare din MS, Oana Grigore.

În același timp, proiectul de ordonanță menține criteriul demografic luat în calcul la înființarea de farmacii. În prezent, o farmacie se poate înființa în funcție de numărul locuitorilor din oraș sau municipiu.

O altă schimbare este introducerea reglementărilor privind farmaciile din structura ministerelor cu rețea proprie: penitenciare, Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Apărării.

„Acestea nu erau definite nici ca farmacii cu circuit închis, nici ca farmacii comunitare și trebuia o reglementare. Medicamentele care se vând în aceste farmacii vor fi decontate o parte de la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și o altă parte din bugetele ministerelor de resort, a explicat Oana Grigore. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata