Fashion Week: La 13 ani după atentate, moda defilează la World Trade Center

La 13 ani de la atentatele din 11 septembrie, Fashion Week a propus miercuri seară, 10 septembrie, o paradă a modei la World Trade Center (WTC), la etajul 54 al Turnului 4.

Deschis în noiembrie anul trecut și oferind priveliști spectaculoase asupra cartierului Manhattan și golfului, Turnul este situat la câțiva metri de memorialul ridicat în cinstea celor 343 de pompieri uciși în atentatele soldate cu peste 3.000 de morți la 11 septembrie 2001. Ca în fiecare an, New Yok le-a adus joi un omagiu, informează AFP.

Cu un decor din arbori pixelizați, Jason Wu, 31 de ani, un newyorkez născut în Taiwan, a prezentat miercuri seară pentru Hugo Boss colecția primăvară-vară 2015 de un rafinament delicat, cu pliseuri transparente lungind partea de jos a rochiilor fluide în culori estivale, galben delicat, turcoaz, lavandă, negru și alb.

Lejeritate și fluiditate au fost cuvintele cheie ale acestei colecții cu motive geometrice subtile pentru taioarele cu croială precisă și talia marcată. Manechinele au purtat sandale gladiator uneori lungi până la genunchi, cu talpă joasă, sau cu platformă din lemn.

În cursul zilei de miercuri, în cartierul Tribeca, designerul american Michael Kors a prezentat o colecție romantică, elegantă și simplă, în acordurile muzicale ale trupei feminine Ronette din anii 60. Kors a propus un stil șic și lejer, îmbinând țesăturile naturale, bumbacul sau denimul, cu materialele fluide, ca dantela și organza.
Suple și ample, fustele sale au aplicații de flori galbene sau albe, sau imprimate, fucsia și violet. Pentru ținutele de seară fustele devin mai sobre din muselină sau organza purtate pe sub gabardine negre din lână.
Senzația zilei a fost însă cântăreața Miley Cyrus, care a colaborat cu băiatul rău al modei newyorkeze Jeremy Scott, la o colecție prezentată în chip de artă. Doar câteva persoane au fost admise în culise pentru a viziona acest colaj pestriț intitulat ‘Dirtie Hippie’. Colecția primăvară-vară a lui Jeremy Scott s-a dorit psihedelică propunând minijupe în culori electrice purtate cu bustiere asortate.
Maratonul Fashion Week New York — o săptămâna care a propus 300 de parade ale modei în întreg orașul — se încheie joi seară cu prezentările lui Ralph Lauren, Calvin Klein, J Mendel și Marc Jacobs. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata