Fermă avicolă cu peste 50.000 de păsări, realizată cu fonduri europene, în judeţul Vâlcea

Comuna Voiceşti are, începând din acest an, una dintre cele mai mari ferme avicole din judeţ, cu peste 50.000 de păsări, investiţie cu fonduri europene realizată de un localnic şi care asigură un număr de 15 locuri de muncă.

Este o investiţie ca la carte, cu instalaţii de ventilaţie, cu incubatoare, cu hale dotate modern. Este de salutat această investiţie mai ales pentru faptul că există o piaţă de desfacere. Păsările sunt pentru carne, există, din câte am înţeles, 15.000 de pui pe serie, în 4 serii. Cel mai mult, pe mine, mă bucură faptul că avem locuri de muncă cu angajaţi din localitate şi faptul că avem o contribuţie la bugetul local. Tot în acest an, ne aşteptăm la sporirea numărului de ferme agricole cu specific în producţia de ardei”, a declarat luni,  primarul comunei Voiceşti, Florin Vătafu.

Ferma de păsări, care este a unui tânăr de 24 de ani, are ca obiect de activitate creşterea puilor de găină pentru carne, de curcă şi de bibilică, având ca pieţe de desfacere marile lanţuri de magazine.

În judeţul Vâlcea, funcţionează un număr de 10 ferme de păsări, din care trei sunt cu un minimum de 40.000 de capete, una din ele fiind specializată pe creşterea prepeliţelor.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata