Ficatul – uzina chimică a corpului

De ani de zile învăţ şi aplic diferite metode de detoxifiere, evaluând eficienţa lor şi încercând să înţeleg mai multe despre cum funcţionează organismul, în totalitate. De peste 20 de ani continui să explorez şi să învăţ despre organismul omenesc şi mecanismele sale de îmbolnăvire/însănătoşire, verificând continuu validitatea teoriei   prin aplicare personală şi la pacienţii mei.

Unele metode au rezistat ”probei timpului” şi s-au dovedit utile, valabile şi eficient de menţinut în practică. De aceea continui să aplic homeopatia, fitoterapia, gemoterapia, sfaturile dietetice şi alte metode naturale în practica mea zilnică.

Alte metode s-au dovedit mai puţin eficiente   de aceea le-am modificat sau eliminat complet din practica mea după ce le-am folosit o perioadă, aşa au fost dietele macrobiotică şi vegetariană, care au dispărut complet din utilizare, sau terapia cu suplimente nutriţionale izolate (tip vitamina C, minerale sau alte vitamine). Şi aşa se întâmplă şi cu metoda ”detoxifierii ficatului”.

Pe piaţa românească de carte este o apariţie nouă ,o carte de Andreas Moritz intitulată ”Scapă de pietre la ficat şi fiere”. În această carte este descrisă tehnica pe care am menţionat-o şi eu în articolele mele despre Detoxifierea ficatului   articolul propriu zis şi Detoxifierea ficatului   rezultate.

Personal, am aplicat tehnica de 6 ori (pe parcursul unui an de zile) şi de fiecare dată am eliminat cantităţi impresionante de pietre la ficat/fiere. Singura problemă este că începând cu a 3-a sau a 4-a procedură, starea de rău după manevră s-a prelungit din ce în ce mai mult, iar stările de slăbiciune generale ale organismului au existat zile bune după procedură şi au devenit dificil de îndurat.

Metoda în sine este destul de ”dură” şi chiar ”traumatizantă”. Mi-am tot pus întrebări cu privire la această evoluţie şi nu am avut răspunsurile ani de zile (deşi am întrebat toţi profesorii mei).

De circa 1,5 ani urmez o dietă de detoxifiere promovată de Robert Morse, un naturist din Florida, USA https://www.drmorsesherbalhealthclub.com/ urmând şi un program de formare în domeniul detoxifierii, la Şcoala Internaţională de Detoxifiere a lui Robert Morse.

În cadrul acestui program, am aflat (şi verificat direct) despre rolul ESENŢIAL al sistemului limfatic al organismului şi al rinichilor. Şi mi-am explicat multe dintre problemele apărute în timpul detoxifierii ficatului, după metoda expusă în cărţile lui Andreas Moritz (metodă preluată de la Hulda Clarke şi alţi nutriţionişti).

Zeci de ani, nutriţioniştii şi specialiştii în detoxifiere s-au ocupat în mod special de ficat şi intestinul gros, considerând că principala intoxicaţie a organismului se află la aceste nivele.

Este adevărat că aici ”se văd” cel mai bine efectele acestei intoxicaţii, întrucât acele ”dopuri de colesterol” din ficat   pe care mulţi le numesc ”pietre” (dar arată ca nişte dopuri moi de plastelină)   devin evidente la manevra de curăţare a ficatului cu ulei şi suc de grefe/lămâi. Iar placa mucoidă din pereţii intestinali devine şi ea vizibilă după o manevră de curăţare cu fibre sau plante.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata