Fifth Avenue din New York – cea mai scumpă arteră comercială din lume

Bulevardul Fifth Avenue din New York redevine cea mai scumpă arteră comercială din lume, devansând Causeway Bay, din Hong Kong, iar bulevardul Champs Elysées din Paris rămâne pe locul al treilea, potrivit studiului anual dat publicității miercuri de firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield, informează AFP.

Hong Kong luase locul New York-ului în fruntea clasamentului acum doi ani. Totuși, de un an, valoarea locativă a bunurilor situate pe această arteră a scăzut cu 6,8%, în timp ce valoarea celor de pe Fifth Avenue a crescut cu 13,3%, ajungând la 29.822 euro/m2.

În SUA, unde redresarea economiei și vigoarea turismului au susținut cererea de spații comerciale în mai multe orașe, valorile locative au crescut cu 10,6% în acest an, notează Cushman & Wakefield, într-un comunicat difuzat cu ocazia salonului imobiliar comercial Mapic, la Cannes, în sudul Franței.

Fifth Avenue este ‘emblematică’ pentru efervescența pieței americane a spațiilor comerciale și, în general, pentru strategiile firmelor gata să plătească pentru a dispune de o vitrină în cele mai bune amplasamente din cele mai mari metropole mondiale, potrivit directorului general al Cushman & Wakefield — Franța, Christian Dubois.

Zona Upper Fifth Avenue beneficiază de sosirea unor noi nume prestigioase, ca Microsoft.

La rândul său, Causeway Bay a înregistrat o scădere a cheltuielilor turiștilor, ilustrând impactul pe care măsurile anticorupție adoptate de autoritățile chineze îl au asupra industriei luxului.

Champs Elysées ocupă poziția a treia, cu 13.255 euro/m2. Aceasta este cea mai scumpă arteră comercială din Europa, devansând New Bond Street din Londra, chiar dacă valorile locative, după creșteri-record în 2012 și 2013, sunt în acest an stabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: visit5thavenue.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata