Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Într-o societate în care pe primul loc sunt puse bogăția și lăcomia, prea puțin sunt avute în vedere valori precum omenia, credința și caracterul frumos. Cu toate acestea, cele din urmă lucruri sunt, de fapt, cele mai importante aspecte pe care se poate baza o lume frumoasă, cinstită și onestă. Deși s-a ajuns la etalarea luxului și a bunăstării materiale, mereu ceea ce ține de suflet este mai bun și mai plăcut în ochii lui Dumnezeu.

Așa a fost dintotdeauna! Iar asociația “Apă pentru viaţă”, pe scurt APV, își dedică misiunea în furnizarea speranței acolo unde aceasta a pierit de mult.

Asociația “Apă pentru viaţă” își asumă misiunea de a schimba destine

Asociația “Apă pentru viaţă” este un ONG non-profit, apolitic, care s-a format în scopul inițierii de acțiuni sociale caritabile pentru redarea credinței și șansei în viață acelor persoane care sunt mai puțin norocoase. Motto-ul acestei organizații non-guvernamentale este pe bună dreptate “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”. În acest sens, asociația APV și-a asumat misiunea de a schimba destine și de a ajuta cât mai multă lume să o ia pe drumul cel bun, după necazurile și neșansa ce le-au fost date în viață.

ONG-ul nu numai că îndeamnă pe alții din jur să ajute pe cât se poate pe cei săraci, cu suferințe și fără adăpost, pentru a le reda încrederea în ei și în omenire, ci în primul rând este un exemplu grăitor al acestor cuvinte mari, ce vin din suflet. Cel mai frumos dar pe care îl putem face celor mai puțin norocoși decât noi, este de a le lumina calea și de a le pava drumul spre fericire, lucru bine văzut în ochii Celui de Sus.

Aceste gesturi simple, dar atât de emoționante și cu un impact puternic asupra oamenilor aflați în nevoie, înnobilează sufletul omului și îl înfrumusețează mai mult decât orice lux material. Asociația “Apă pentru viaţă” se dedică trup și suflet aducerii unor stropi de bucurie în viața celor mai nevoiași prin toate programele și proiectele inițiate de-a lungul timpului. Aceste obiective sociale sunt menite a veni în ajutor copiilor, tinerilor, dar și adulților aflați în mare nevoie și care necesită ghidaj pentru a reveni pe calea cea bună.

Astfel, toate genurile și toate vârstele de persoane lipsite de noroc primesc o a doua șansă la o viață mai bună, prin sprijinul acordat de ong-ul APV, partenerii acestuia și voluntarii care cred în misiunea lor cea dreaptă. Oamenii defavorizați sunt învățați să fie independenți, să își atribuie valori morale bine definite, să își dorească un viitor mai bun și să își ajute ‘îngerii păzitori’ în depistarea celei mai bune căi de a se integra în societatea zilelor noastre.

Obiectivele organizației “Apă pentru viaţă” sunt vitale pentru sprijinirea semenilor mai puțin norocoși

Misiunea organizației non-guvernamentale APV este de o importanță vitală, deoarece sprijinul și consilierea semenilor mai puțin norocoși sunt obiective frumoase și de un real ajutor pentru toți cei ce au o situație materială proastă, neținând cont de gen, religie, rasă, vârstă, cultură sau educație. Beneficiarii proiectelor inițiate de asociația “Apă pentru viaţă” se referă la o gamă largă de persoane.

Printre acestea se număra mai ales copiii orfani, abandonați, care nu au parte de educație, cu părinți plecați la muncă în străinătate, dar și persoane adulte fără posibilități materiale, cu dizabilități sau bătrâni rămăși singuri și fără vreun sprijin.

ONG-ul APV include în munca sa cu persoanele defavorizate asigurarea hranei, a apei, a îmbrăcăminții, dar și a îngrijirii medicale de care au adesea nevoie persoanele afectate de boală, bătrânețe și sărăcie. Și, pe lângă furnizarea acestor ajutoare umanitare, asociația în cauză își dorește să îndrume populația cu probleme și către o educație care să crească șansele unui viitor mai bun în cazul celor incluși în programele sale.

Dar pentru că unde sunt mai mulți, puterea se adună și pentru că de vei ajuta, Dumnezeu te va răsplăti înzecit, și tu poți deveni voluntar în cadrul acestei organizații sociale sau poți face o donație către asociația “Apă pentru viaţă”. Cu siguranță te vei simți mai bine știind că și datorită ție câțiva oameni cu șanse infime în viață o vor lua pe drumul cel bun.

Proiectele ong-ului APV sunt menite a reda beneficiarilor săi a doua șansă în viață

Programele și proiectele umanitare ale ong-ului se referă la prevenția, integrarea și reintegrarea copiilor, tinerilor și adulților fără noroc în viață și care își doresc să ia totul de la început, cu sprijin, pentru a deveni membri onorabili ai societății. Având în vedere acest lucru, organizația “Apă pentru viaţă” susține obiective solide pentru perioada 2017-2022 și perioada 2023-2028.

Este vorba despre oferirea de locuințe, consolidarea locuințelor vechi, dotarea grădinițelor, azilelor și centrelor de plasament, aprovizionarea cu hrană în cazul azilelor și centrelor de plasament, dar și construirea de noi cămine, centre de plasament, cantine și azile pentru segmentul oamenilor fără adăpost, a bătrânilor fără sprijin și a celor nevoiași, fără vreo situație materială definită.

Așadar, oricine dorește sa sprijine o asociație ce are ca scop redarea speranței în viață a semenilor defavorizați poate găsi o cale prin care să schimbe destine, să fie un exemplu grăitor al omeniei și să își pună în aplicare valorile morale și etice ce sunt considerate vitale într-o societate unită.

Pentru mai multe detalii www.asociatiaapv.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata