Filmul „Câinele japonez” este propunerea României la Oscar – VIDEO

22

Filmul „Câinele japonez” de Tudor Jurgiu este propunerea României la premiul Oscar pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină”, informează un comunicat al Centrului Național al Cinematografiei.

Filmul a fost ales cu majoritate de voturi de către un juriu format din Eugenia Vodă, critic de film și realizator tv, Magda Mihăilescu — critic de film, Cristina Corciovescu — critic și istoric de film, Mihai Chirilov — critic de film, director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, Dana Duma — critic de film, Irina Margareta
Nistor — critic de film și Iulia Blaga — critic de film.

Din propunerile țărilor la Oscarul pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi alese peliculele ce vor intra pe lista nominalizărilor la această categorie. Gala Premiilor Oscar, considerate cele mai importante distincții cinematografice, va avea loc în 2015, pe 22 februarie, la Los Angeles.

Filmul „Câinele japonez” este lungmetrajul de debut al lui Tudor Jurgiu și îl prezintă în rol titular pe Victor Rebengiuc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata