Filmul „Closer to the moon” al lui Nae Caranfil – marele câştigător al Premiilor Gopo, cu nouă statuete

Regizorul Radu Jude a câștigat statueta Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune cu pelicula „Trece și prin perete”, film produs de Ada Solomon și Radu Jude.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2014, a fost acordat filmului „#Selfie”, în regia lui Cristina Iacob, care a înregistrat 102.026 spectatori și a avut încasări de 1.147.487 lei.

Pelicula a primit premiul chiar în ziua în care s-a dat startul filmărilor pentru cea de-a doua parte a filmului, a afirmat actorul Vlad Logigan.

„Mulțumesc pentru acest premiu pe care l-am primit în ziua în care au început filmările la #Selfie 2”, a declarat Vlad Logigan.

Momente speciale în cadrul Galei au fost prilejuite de câștigătorii Premiilor Gopo speciale. Actriței Eugenia Bosînceanu i-a fost oferit Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, în timp ce actriței Coca Bloss i-a fost înmânată statueta Gopo pentru Întreaga Carieră. Premiile au fost prezentate de criticul de film Irina Margareta Nistor și de directoarea Teatrului Odeon, actrița Dorina Lazăr.

Un Premiu Special i-a fost oferit și regizorului de animație Ion Truică, prezentat de Mihai Mitrică, director artistic al Festivalului Internațional de Animație Anim’est.

Evenimentul a fost prezentat de actorii Diana Cavallioti și Paul Ipate.

Nominalizările la toate categoriile premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselecție alcătuit din regizorul Tudor Cristian Jurgiu, actorul Vlad Ivanov, producătorul Constantin Popescu, directorul de imagine Marius Iacob, scenaristul Alex Baciu, monteurul Mircea Ciocâltei și criticii de film Mihai Chirilov, Magda Mihăilescu, Iulia Blaga, Florin Barbu și Ada Maria Ichim.

După anunțul nominalizărilor, peste 400 de profesioniști activi din toate domeniile industriei de film românești au votat pentru desemnarea câștigătorilor trofeelor din acest an, fie în plic sigilat, prin poștă, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de o firmă de audit și consultanță, cu care organizatorii premiilor Gopo au demarat în 2011 un parteneriat.

81 de filme românești lansate în cinematografe și în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo.

Cea de-a noua ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seară la Sala Studio a Teatrului Național București în prezența a aproximativ 500 de invitați și jurnaliști acreditați.

Gala Premiilor Gopo 2015 a fost organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului București prin Creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Babel Communications. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata