Filmul „Comoara” de Corneliu Porumboiu a primit premiul Un Certain Talent la Cannes

Filmul „Comoara” în regia lui Corneliu Porumboiu a câștigat sâmbătă seară, 23 mai, premiul Un Certain Talent la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, informează site-ul festivalului.

Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor — Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor — Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță — Liban) și Tahar Rahim (actor — Franța).

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului „Hrutar” („Rams”) regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei „Zvizdan” („The High Sun”) regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru „Kishibe no tabi” („Journey to the Shore”), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor „Masaan” — regia Neeraj Ghaywan și „Nahid” — regia Ida Panahandeh.

„Comoara” de Corneliu Porumboiu spune povestea a doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Din distribuție fac parte Toma Cuzin, Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei.

Festivalul de Film de la Cannes — ediția 68 a început pe 13 mai și se va încheia duminică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: bvz.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata