Filmul „Frozen”, acuzat din nou de plagiat

O scriitoare din Kuweit și o cineastă americană acuză faptul că lungmetrajul studiourilor Disney a împrumutat elementele din creațiile lor. Disney se confruntă astfel cu doi noi acuzații de plagiat, scrie sâmbătă 20minutes.fr.

Muneefa Abdullah, scriitoare kuweitiană, o acuză pe regizoarea și scenarista filmului de animație, Jennifer Lee, că a împrumutat „personaje și elemente” din povestirea sa „Prințesa zăpezilor”, publicată în 2007.

Separat, americanca Kelly Wilson vizează trailerul peliculei „Frozen„, similar, potrivit ei, cu scurtmetrajul său „The Snowman”.

Vineri, un judecător a respins demersul studiourilor Disney, care încercau să pună capăt din fașă celei de-a doua acțiuni judiciare, cele două părți urmând să se confrunte într-un proces.

Între toate creațiile există fără îndoială asemănări (o prințesă, zăpadă, un om de zăpadă), dar nu trebuie pierdut din vedere faptul că „Frozen” s-a inspirat oficial dintr-o poveste a lui Andersen, „Crăiasa zăpezii”. Ceea ce complică însă viața studiourilor Disney sunt legăturile dintre echipa de filmare și reclamanți. Scenarista a lucrat la editura americană care a publicat cartea autoarei kuweitiene, iar scurtmetrajul a fost văzut de 16 salariați ai Disney/Pixar la un festival.

Studiourile Disney au fost deja date în judecată anul trecut pentru „Frozen”, însă un judecător a decis în favoarea firmei americane în luna februarie. Filmul de animație a avut în total încasări de 1,3 miliarde de dolari, iar Disney se gândește la o continuare, încheie 20minutes.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata