Filmul ”La isla mínima”, marele câştigător al ediţiei din acest an a premiilor Goya

Filmul ”La isla mínima”, de Alberto Rodriguez, este marele câștigător al celei de-a 29-a ediții a Premiilor Goya, acordate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, cu zece distincții, inclusiv pentru ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor” și ”Cel mai bun scenariu original”, informează agenția EFE.

Nominalizat la 17 categorii, acest film a confirmat așteptările și a învins în mod clar thrillerul ”El Nino”, de Daniel Monzón, care a obținut patru premii tehnice din 16 nominalizări.

Lansat de Warner Bros., ”La isla mínima”, un thriller despre doi polițiști aflați pe urmele unui criminal în serie de adolescente, în mlaștinile din afara Seviliei, a fost un succes în box office-ul din Spania, unde a avut încasări de 6,3 milioane de euro.

Filmul a mai câștigat premiul pentru ”Cel mai bun actor” (Javier Gutiérrez) și pentru ”Cea mai bună imagine” (Alex Catalan), la Festivalul de film de la San Sebastian din luna septembrie.

Premiul pentru ”Cea mai buna actriță” a revenit protagonistei Barbara Lennie pentru rolul său din filmul ”Magical Girl”, de Carlos Vermut.

Premiul pentru ”Cel mai bun film iberoamerican” a revenit coproducției Spania-Argentina ”Relatos salvajes”, în regia lui Damian Szifran, iar titlul de ”Cea mai bună peliculă europeană” a fost acordat filmului polonez „‘Ida”, de Pawel Pawlikowsky.

Dani Rovira, care a și prezentat ceremonia de decenare a premiilor, a fost câștigătorul la categoria ”Cel mai bun actor revelație”, pentru rolul din comedia ”Ocho apellidos vascos” (adică ‘Opt nume de familie basce’), care a bătut recordurile la bilete vândute în 2014.

Antonio Banderas a fost onorat cu premiul Goya de Onoare 2015, pe care actorul spaniol l-a dedicat fiicei sale Stella del Carmen, căreia, cu voce tremurătoare și lacrimi în ochi, i-a cerut scuze pentru „absențele sale prelungite și angajamentele sale profesionale”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto;elmundo.es

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata