Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai, în Austria

Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai, în Austria, semifinalele fiind programate pe 19 și 21 mai, informează site-ul oficial al concursului.

Ediția Eurovision de anul viitor este organizată de European Broadcasting Union (EBU) și de televiziunea publică din Austria, ORF, după ce Conchita Wurst, care a reprezentat această țară, a câștigat detașat ediția 2014 a concursului.

În următoarele săptămâni, ORF va transmite decizia referitoare la orașul-gazdă pentru Eurovision 2015, cele trei nume în competiție fiind Vienna, Graz și Innsbruck.

Concursul Eurovision 2014 a avut loc anul acesta la începutul lunii mai, la Copenhaga. România a fost reprezentată de Paula Seling și Ovi, cu piesa „Miracle”. Controversatul personaj Conchita Wurst — o divă cu barbă—a câștigat detașat concursul de anul acesta, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Eurovision este unul dintre cele mai populare și longevive concursuri muzicale din lume. Printre vedetele care au câștigat Eurovision se numără Celine Dion și ABBA.

Concurenții ce iau parte la acest spectacol sunt aleși în urma unor selecții naționale, produse de televiziunile publice locale, membre EBU. Potrivit regulamentului, câștigătorul concursului este stabilit în urma votului juriului de experți din țările participante și a votului publicului din aceleași țări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata