Finanţările în leasing vor creşte în a doua jumătate a acestui an, consideră profesioniştii din domeniu

Finanțările în leasing vor crește în a doua jumătate a acestui an, consideră 90% dintre profesioniștii care activează pe această piață, chestionați în cadrul sondajului semestrial realizat de Leaseurope, organizația europeană a industriei de leasing.

Sondajul a fost realizat împreună cu Invigors EMEA, specialiști în consultanta internațională pentru finanțarea în leasing a bunurilor și echipamentelor, pe tema ‘Încrederea în Mediul de Afaceri la nivel European’.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Societăților Financiare — ALB România, reprezentanții industriei din țara noastră se așteaptă ca finanțările să urmeze trendul european.

‘Optimismul evidențiat de studiul realizat la nivelul industriei europene de leasing reprezintă un semnal bun, confirmat și la nivelul pieței românești de o bună dinamică de creștere a volumelor finanțate în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu perioade similare ale anilor trecuți.

La nivelul asociației de leasing, suntem cu toții angajați într-un demers menit să transpună acest optimism într-un sentiment de încredere în rândul clienților, prin repoziționarea leasingului ca soluție de finanțare simplă, cu efect și beneficii imediate în creșterea afacerii acestora. În egală măsură, dorim să evidențiem concret impactul direct și indirect, pe care industria de leasing îl are în creșterea economică a țării’, a declarat Felix Daniliuc, președintele ALB.

Studiul mai arată că 57% dintre repondenți nu anticipează nicio schimbare în ceea ce privește marjele de profit, în timp ce 29% estimează că acestea vor scădea în organizațiile lor, la fel cum se evidenția în sondajul precedent.

‘De asemenea, peste 58% dintre participanții la sondaj estimează că profitul lor net va crește în următorul semestru, din nou un procent similar cu cel înregistrat în sondajul din decembrie anul trecut’, se mai arată în comunicatul citat.

Referitor la gradul de îndatorare, majoritatea participanților (62%) anticipează că acesta va rămâne neschimbat pentru următoarele șase luni, iar în ceea ce privește nivelul de credite neperformante, așteptările sunt ca acestea să rămână la un nivel similar cu sondajul precedent.

‘Așteptările industriei cu privire la o serie de indicatori-cheie care acoperă nivelurile de servicii, cheltuieli și de personal indică, de asemenea, îmbunătățiri pentru a doua jumătate a anului 2014 iar peste jumătate dintre respondenți (57%) au spus că organizațiile lor au ca obiectiv creșterea afacerilor. Această creștere este axată atât pe creșterea finanțării activelor, precum vehiculele dar și a celor care vizează domeniul agricol sau tehnologic. De asemenea, se constată dorința de extindere geografică, atât în interiorul cât și în afară Europei’, se subliniază în comunicatul ALB. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata