Flying Roadster, maşina zburătoare care va fi prezentată luna aceasta la Viena

Flying Roadster este o mașina zburătoare, construită de compania slovacă Aeromovilo, care cântărește 450 de kilograme și are aripi din fibră de carbon ce se pliază în spatele cabinei, informează vineri ziarul La Vanguardia.

Primul patent al unei mașini zburătoare datează din 1903, însă anul acesta, mai precis pe 29 octombrie, va fi prezentată prima mașina zburătoare cu opțiune de comercializare, cu prilejul Conferinței anuale a tehnologiei viitorului și erei digitale de la Viena.

Este vorba de Flying Roadster care, potrivit ziarului, se pare că a făcut primul test de zbor în octombrie anul trecut. Ultima versiune va fi testată cu o zi înainte de prezentare, pe 28 octombrie. Flying Roadster are două locuri și atinge în zbor viteza maximă de 124 de mile pe oră.

„Vrem să facem ca transportul personal să fie mai emoționant, mai eficient și mai sustenabil. Cu tot mai multe mașini pe șosele și cu aeroporturi tot mai aglomerate, a călători nu mai este ceea ce a fost”, a declarat un oficial al companiei.

Compania americană Terrafugia și-a anunțat la rândul său intenția de a produce un prototip de mașină zburătoare, însă data lansării pe piață a fost anunțată peste doi ani, conchide La Vanguardia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: theguardian.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata