Fondator al trupei Paraziţii, prins în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa

Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, a fost prins în flagrant delict de poliţişti în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituţii de cultură, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit unui comunicat al IGPR, pe 28 ianuarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor unei comisii, în vederea obţinerii unui aviz.

Reprezentanţii IGPR menţionează că în cursul lunii ianuarie 2016 cel în cauză ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obţinerii unui aviz, pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor unei comisii din cadrul unei instituţii de cultură, atât în mod direct, cât şi prin intermediul unui alt bărbat.

„În activitatea infracţională, cei doi ar fi fost sprijiniţi de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentaţia necesară obţinerii avizului din luna iulie 2015 şi i-ar fi condiţionat obţinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro”, se arată în comunicat.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru trafic de influenţă, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, mai precizează IGPR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata