Fonduri europene pentru înfiinţarea unui parc şi amenajarea unei faleze la Mangalia

Un parc pe o suprafață de trei hectare va fi înființat la Mangalia, iar faleza veche a orașului va fi modernizată, ambele proiecte urmând să fie realizate până la sfârșitul acestui an, cu fonduri europene în valoare totală de circa 35 milioane de lei.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunțat că ambele contracte ale proiectelor cu finanțare europeană, Parcul Evergreen și Aleea Teilor, au fost semnate, miercuri, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud — Est din Brăila.

Proiectul Aleea Teilor vizează modernizarea vechii faleze a orașului, pe o distanță de 1,5 kilometri, și are o valoare de aproximativ 17,5 milioane de lei.

„Conform documentației tehnice, fondurile UE vor fi folosite pentru înființarea unei zone de promenadă, crearea unui punct de belvedere, amenajarea unei fântâni arteziene, locuri de joacă și spații verzi, cu menținerea vegetației existente”, a menționat Cristian Radu.

Referitor la Parcul Evergreen, acesta va fi amenajat pe o suprafață de circa trei hectare, pe locul unei foste stații de betoane, valoarea proiectului ridicându-se la 17 milioane de lei. Parcul va cuprinde alei de promenadă, fântână arteziană, piste pentru role, locuri de joacă, un pavilion și diferite tipuri de plante și copaci.

În cazul ambelor proiecte, contribuția Primăriei Mangalia va fi de 2% din valoarea lucrărilor.

În prezent, sunt în desfășurare procedurile de achiziție a lucrărilor, conform reglementărilor legale în vigoare.

„Sperăm ca, în cel mult 30 de zile, să se desemneze executantul lucrărilor, iar apoi să ne apucăm de treabă. Pentru ambele proiecte, termenul de execuție este de 6 luni, respectiv până la 31 decembrie anul curent”, a spus primarul Mangaliei.

Acesta a precizat că cele două proiecte au fost întocmite și depuse la începutul acestui an, fiind printre ultimele proiecte finanțate în regiunea Sud-Est, pe Programul Operațional Regional 2007-2013.

Primăria Mangalia are în derulare și alte proiecte cu finanțare europeană, respectiv modernizarea falezelor Mangalia-Saturn și Neptun-Olimp, precum și valorificarea turistică a zidurilor fostei Cetăți Callatis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata