Fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor publice din România

O sumă de 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională este alocată eficienţei energetice a clădirilor publice din România în cadrul Programului Operaţional Regional şi este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze şi să utilizeze aceşti bani pentru perioada 2014-2020, a transmis luni comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Comisarul european s-a întâlnit luni, 13 iunie, la Bruxelles, cu ministrul român al Justiţiei, Raluca Prună.

Cei doi înalţi oficiali au discutat pe marginea problemelor serioase cu care se confruntă sistemul de penitenciare din România şi a oportunităţilor de investiţii în eficienţa energetică a clădirilor publice, inclusiv a celor din subordinea Ministerului Justiţiei, se arată într-un comunicat transmis de biroul comisarului european.

„O sumă importantă, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, este alocată eficienţei energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operaţional Regional. 41 de milioane de euro sunt prevăzute pentru Bucureşti şi regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispoziţia celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folosiţi în România pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor publice. Este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze şi să utilizeze aceşti bani pentru perioada 2014-2020″, a transmis Corina Creţu.

Măsurile de sprijinire a eficienţei energetice la nivelul Uniunii Europene au dus la reducerea consumului cu 1438 GWh pe an, echivalent cu întregul consum de electricitate al Maltei în 2010, se mai menţionează în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata