Fostul campion mondial de box Mihai Leu aniversează 47 de ani

Mihai Leu, primul campion mondial profesionist de box după Revoluție al României, sărbătorește vineri, 13 februarie, împlinirea a 47 de ani, după ce a câștigat bătălia cu o boală nemiloasă.

Organizator în cadrul Campionatului Național de Raliuri, a doua sa pasiune după box, Mihai Leu se dedică în aceste zile pregătirii Raliului Aradului și a unui proiect, deocamdată secret, alături de fiul său Marco, 21 ani, potrivit unui comunicat.

În 1987, hunedoreanul devenea campion mondial de box la juniori. Patru ani mai târziu, Leu a părăsit pugilismul amator în favoarea celui profesionist și ajungea unul dintre starurile puternicului club german Universum Box-Promotion (Hamburg), pentru care boxa sub numele de ring Michael Loewe. În 1997, românul a dobândit centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în fața lui Santiago Samaniego.

Mișa a devenit primul român de după Revoluție care își adjudeca titlul mondial și deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesioniști, în frunte cu Leonard Doroftei și Lucian Bute. Leu a fost nevoit să-și încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braț, însă palmaresul său rămâne și azi de invidiat: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 din acestea încheindu-se prin KO.

După ce s-a retras din ring, Mihai Leu și-a descoperit pasiunea pilotajului și s-a dovedit un continuator demn al tatălui său, fosta glorie a automobilismului din România, cucerind în 2003 titlul de campion național la raliuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/mihai.leu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata