Fostul diplomat în Singapore Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a condamnat joi, 13 februarie, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare pe fostul diplomat român în Singapore, Silviu Ionescu, într-un dosar în care este acuzat că a produs două accidente auto, pe 15 decembrie 2009, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite.

Magistraţii au admis recursul Parchetului şi au majorat pedeapsa de trei ani de închisoare stabilită de Judecătoria Sectorului 3 din 27 martie 2103.

Silviu Ionescu a primit şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani şi jumătate pentru vătămare corporală din culpă şi patru ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului.

Din pedeapsa rezultată de şase ani de închisoare se va scădea perioada când acesta a stat în arest preventiv, respectiv 8 mai – 25 noiembrie 2010.

Potrivit anchetei întreprinse de procurorii Parchetului General, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3,10, Silviu Ionescu, în timp ce conducea în oraşul Singapore un autoturism aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersecţie semaforizată două persoane, în vârstă de 30 şi 24 de ani, care traversau regulamentar strada.

Diplomatul român a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Silviu Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând autoturismul într-o zonă industrială a oraşului Singapore, au stabilit procurorii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două victime suferind şi ele o serie de leziuni.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauză au relevat că victima primului accident, în vârstă de 30 de ani, a decedat la trei zile după producerea evenimentului, din cauza unei hemoragii intracraniene şi contuzii cerebrale cu fractură de craniu, leziuni ce au putut fi produse în impact.

Cea de-a doua victimă a primului accident a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 70-80 zile de îngrijiri medicale, fiind de natură a determina infirmitate şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata