Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a decedat în Spitalul Penitenciarului Rahova

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a decedat, marți, 9 decembrie, în Spitalul Penitenciarului Rahova, unde era internat din cauza unei afecțiuni la plămâni.

El era încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma condamnării definitive, în februarie 2014, la șase ani de închisoare de către Curtea de Apel București, într-un dosar în care a fost acuzat că a produs două accidente auto, pe 15 decembrie 2009, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite.

Potrivit anchetei întreprinse de procurorii Parchetului General, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3,10, Silviu Ionescu, în timp ce conducea în orașul Singapore un autoturism Audi A6 aparținând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersecție semaforizată două persoane, în vârstă de 30 și 24 de ani, care traversau regulamentar strada.

Diplomatul român a părăsit locul accidentului și a continuat să conducă autovehiculul până la următoarea intersecție semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată, Silviu Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului și abandonând autoturismul într-o zonă industrială a orașului Singapore, au stabilit procurorii.

Ulterior producerii celor două accidente de circulație, Silviu Ionescu a sesizat poliția singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din fața Ambasadei României după ora 2,00, situație neconformă cu realitatea, pe care a susținut-o și prin declarațiile date în fața autorităților judiciare locale, potrivit procurorilor.

Procurorii din Singapore au descoperit că Silviu Ionescu a condus sub influența băuturilor alcoolice.

După producerea accidentului, Silviu Ionescu a părăsit sub un fals pretext statul Singapore, încălcând procedurile existente și asigurându-se că nu vor exista piedici în demersul său.

Pe 8 mai 2010, Silviu Ionescu a fost arestat în România, după ce procurorii Parchetului General l-au acuzat că a încercat să influențeze declarațiile unor martori, fiind eliberat ulterior din arest. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata