Fostul ministru Cristian David, reţinut de DNA

Fostul ministru al Internelor Cristian David a fost reținut miercuri, 21 ianuarie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Ca urmare a îndeplinirii obligațiilor legale ce derivă din prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999 și ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curții Constituționale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cristian David, ministru al Internelor și Reformei Administrative (în perioada 5 aprilie 2007 — 22 decembrie 2008), pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.

Potrivit DNA, ministrul Cristian David ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Cristian David a fost adus miercuri dimineață cu mandat la sediul DNA.

În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citiţi şi :

Fostul ministru de Interne Cristian David, adus cu mandat la DNA

Mita de 500.000 euro ar fi fost primită de David în numerar prin intermediul directorului său de cabinet

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata