Fostul şef al LPF Mitică Dragomir, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a părăsit luni, 7 aprilie, sediul Poliţiei Capitalei, fiind dus cu o mașină a poliţiei în arestul Direcţiei Cercetări Penale.

Avocata lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirov, a declarat că fostul șef al LPF a fost reţinut pentru delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani și a confirmat la sediul Poliţiei Capitalei că acesta urmează să fie dus în arest până la judecarea propunerii procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Am adus documente de care vorbea clientul meu, însă nu au fost luate în considerare. Probabil le vom folosi în instanţă”, a spus avocata lui Dragomir.

Ea a afirmat că, cel mai probabil, celelalte două persoane audiate luni în acest dosar, Mihai Corbu și Radu Arhire, vor fi și ele reţinute.

Poliţiștii Capitalei au anunţat luni că efectuează 11 percheziţii și vor aduce șapte persoane la audieri într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal, cu un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro.

„Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani. Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârșit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului București remis luni.

Dumitru Dragomir a fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal până în noiembrie 2013, când în locul său a fost ales Gino Iorgulescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata