Fotbal: Cu 20 milioane euro pe an, Messi devine jucătorul cu cel mai mare salariu din lume

FC Barcelona și Lionel Messi au ajuns la un acord în privința prelungirii contractului atacantului argentinian, care va încasa un salariu de 20 milioane euro pe an, devenind astfel cel mai bine plătit fotbalist din lume.

Conform postului spaniol de radio Cadena Cope, Barca a acceptat să-i plătească vedetei sale 20 milioane euro net pe sezon, plus bonusuri de 3-4 milioane euro, jucătorul urmând să beneficieze în totalitate de drepturile sale de imagine.

În ceea ce privește clauza de reziliere a contractului lui Messi, aceasta va fi menținută la 250 milioane euro până la expirarea acordului, în 2018 sau mai târziu, decarul Barcei dorind să beneficieze de un sezon suplimentar, până în 2019.

Clubul catalan dorește, în schimb, ca Messi să renunțe la contractul de publicitate cu Turkish Airlines, un competitor direct al sponsorului Barcelonei, Qatar Airways.

După acordul lui Messi, FC Barcelona urmează să anunțe oficial noul contract în cursul acestei săptămâni, oferind astfel un important suport moral echipei catalane înaintea „finalei” campionatului Spaniei, programată duminică pe Camp Nou, împotriva formației Atletico Madrid. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata