Fotbal: Petrolul Ploieşti, noul lider din Liga I

Petrolul Ploiești a urcat pe prima poziție a clasamentului Ligii I de fotbal, după ce a reușit să se impună cu scorul de 2-0 (0-0) pe terenul echipei CS Universitatea Craiova, duminică seara, într-o partidă din cadrul etapei a 5-a a sezonului.

„Lupii galbeni” au deschis scorul în minutul 66, prin uruguayanul Juan Albin, care a transformat impecabil o lovitură liberă, de la marginea careului de 16 m. Același Albin reușise să trimită mingea în poarta craiovenilor, în prima repriză (min.26), cu un șut de la mare distanță, însă arbitrul nu a validat golul, din cauza unui presupus ofsaid la Tamuz, care aflat pe traiectoria balonului.

Israelianul Toto Tamuz a fost cel care a dublat avantajul oaspeților, cu un șut plasat din interiorul careului, stabilind rezultatul final al întâlnirii, în minutul 83.

Grație acestui succes, Petrolul a acumulat 13 puncte, cu unul mai mult decât fostul lider, Steaua București, care a pierdut surprinzător partida disputată sâmbătă seara, în Ghencea, cu Ceahlăul Piatra Neamț (0-1).

CS Universitatea Craiova — Petrolul Ploiești 0-2 (0-0), stadion „Ion Oblemenco” — Craiova

Au marcat: Juan Albin (66), Toto Tamuz (83)

Arbitru: Alexandru Tudor (București), asistenți: Mircea Grigoriu (București), Bogdan Gheorghe (București); rezervă: Marcel Bârsan (București).

Observator CCA: Nicolae Grigorescu (Timișoara), observator LPF: Dan Potocianu (Reșița). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata