Fotbal – Preliminariile EURO 2016: România – Ungaria 1-1

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Ungaria, scor 1-1 (1-0), meciul jucat sâmbătă seara, 11 octombrie, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016.

Tricolorii au marcat prin Raul Rusescu (45), dar au fost egalați pe final prin Balazs Dzsudzsak (82), din lovitură liberă, după o repriză secundă slabă.

Meciul a început cu echipa României la cârma jocului și cu incidente la peluza sud, după ce câteva zeci de fani români s-au repezit în galeria maghiară. Tricolorii au ratat prima ocazie în minutul 3, când portarul Kiraly a respins cu dificultate centrarea lui Raț. Din păcate, Goian s-a accidentat și a fost schimbat în chiar minutul 5 al jocului cu Gardoș.

Chipciu a creat pericol la poarta oaspeților, dar centrarea sa nu a găsit pe nimeni în fața porții (11). Maxim, bine găsit în careu, a irosit o bună oportunitate (15), șutând pe lângă poartă. Raț (22) și-a încercat șansa de la distanță, dar a trimis un șut telefonat, care nu i-am pus probleme lui Kiraly (38 ani). Grigore a reluat cu capul pe lângă țintă (34), după un corner executat de Maxim.

Ungurii au reușit să trimită balonul în plasa porții lui Tătărușanu în min. 39, prin Juhasz, după o fază fixă, dar golul anulat pentru ofsaid.

România a deschis scorul chiar înainte de pauză, când Raț a centrat bine în careu, Chipciu a lăsat balonul să treacă, iar Rusescu a reluat în plasă: 1-0 (45). Pentru Rusescu a fost primul gol la națională.

În partea secundă, Ungaria a fost mult mai ofensivă, a stat minute bune în jumătatea noastră de teren, dar nu a reușit să creeze pericol real la poarta lui Tătărușanu. Tricolorii nu au mai reușit să finalizeze atacurile sau contraatacurile, iar în minutul 70 Rusescu a marcat cu capul, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Hoban a mai avut un șut puternic de la distanță (79), dar departe de poartă.

Ungaria a restabilit egalitatea în minutul 82, când Balazs Dzsudzsak a înscris din lovitură liberă de la circa 25 de metri, după un fault comis de Chipciu: 1-1. Oaspeții au fost aproape de a marca golul victoriei în minutul 87, dar șutul lui Nikolic a ocolit colțul lung al porții lui Tătărușanu.

Naționala de fotbal a României este neînvinsă în ultimele nouă partide directe cu Ungaria, dintre care cinci au fost victorii, iar patru egaluri. Opt dintre aceste meciuri au fost oficiale, iar unul amical. România nu mai luase gol de la Ungaria la București de 42 de ani.

România va juca următorul meci marți cu Finlanda, la Helsinki, de la ora 21,45, în timp ce Ungaria va evolua în deplasare cu Insulele Feroe.

România — Ungaria 1-1 (1-0)

Au marcat: Raul Rusescu (45), respectiv Balazs Dzsudzsak (82).
București, Arena Națională: 50.000 spectatori
Preliminariile EURO 2016 — Grupa F

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata