Fotbal: Steaua, ultima echipă calificată în semifinalele Cupei României-Timişoreana

Steaua București s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timișoreana la fotbal, după ce a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în sferturile de finală, în ultimul meci disputat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, arenă care va fi demolată.

Unicul gol a fost marcat de Raul Rusescu (69 — penalty), după un duel între portarul Bălgrădean și Râpă.

Steaua a controlat prima repriză și a ratat ocazii mari de gol prin Stanciu (33, 37), când Bălgrădean a avut intervenții providențiale. Latovlevici (40) a trimis un șut de la distanță, mingea a fost bâlbâită de Bălgrădean, dar Rusescu a reluat slab în brațele portarului. Gazdele au avut o situație notabilă prin ex-stelistul Brandan (42), care a trimis balonul cu capul în brațele lui Cojocaru.

CS Universitatea a dominat debutul reprizei secunde, a irosit o mare situație, prin Thaer Bawab (59), după care ușor-ușor s-a stins.

După ce Steaua a deschis scorul din penalty, prin Rusescu (69), gazdele au mai avut două oportunități până la final, dar Frăsinescu (71) și Mateiu (82) nu au nimerit poarta cu capul. Campioana a avut o situație importantă, prin Prepeliță (80), care a tras de la distanță, dar pe lângă țintă.

Meciul s-a jucat cu casa închisă, circa 25.000 de spectatori fiind prezenți la ultimul meci găzduit de stadionul ”Ion Oblemenco”.

Meciul a fost precedat de un foc de artificii, Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a interpretat imnul Științei, ”Cântec pentru Oltenia”, iar lovitura de start a fost dată Ilie Balaci, un fost mare jucător al echipei din Bănie, care a asistat la meci alături de alte nume de legendă ale Universității, Teodor Pilcă, Constantin Bâtlan, Ion Niță, Marian Popescu, Adrian Popescu, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gheorghiță Geolgău, etc.

Construit și dat în folosință în 1967, stadionul din Craiova, numit inițial „Central”, a preluat din 1996 numele unuia dintre cei mari fotbaliști din istoria Universității Craiova, Ion Oblemenco. Construcția noului stadion ultramodern va costa peste 55 de milioane de euro, arena urmând să fie gata peste aproximativ doi ani, după cum au anunțat autoritățile din Craiova. Primul meci de pe ”Central” a fost amicalul România — Polonia 2-2, în data de 29 octombrie 1967. Pe 5 noiembrie 1967, Universitatea Craiova debuta pe stadionul Central, cu un 4-0 cu ASA Târgu Mureș.

CS Universitatea a pierdut primul meci cu cuplul Cârțu — Săndoi pe banca tehnică, după 12 partide fără eșec (10 în campionat, două în Cupa României).

În semifinale s-au mai calificat CFR Cluj, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata