Fotografia „Phantom”, adjudecată cu 6,5 milioane de dolari, a devenit cea mai scumpă din lume

O fotografie alb-negru realizată de australianul Peter Lik a devenit cea mai scumpă din lume, fiind adjudecată în cursul acestei săptămâni cu 6,5 milioane de dolari, scriu 7sur7.be și dpreview.com.

Fotografia ‘Phantom’, reprezentând un culoar de lumină ce străbate un canion, a fost cumpărată de un colecționar care a dorit să rămână anonim, dar despre care reprezentantul său a spus că ‘de multă vreme colecționează lucrări ale lui Lik’. ‘Unele texturi și contururi descoperite în natură arată minunat în fotografii alb-negru.

Intensitatea și contrastul dintre spațiile luminoase și cele întunecate a fost surprinzătoare, rezultând una dintre cele mai puternice imagini pe care le-am creat vreodată’, a spus fotograful australian despre ‘Phantom’.

Vechiul record era deținut de Andreas Gursky, cu fotografia ‘Rhein II’, vândută cu 4,3 milioane de dolari.

Peter Lik nu a dezvăluit locul în care a făcut fotografia, însă unii observatori spun că este vorba despre canionul Antelope din Arizona (Statele Unite).

Peter Lik s-a născut la Melbourne, într-o familie de emigranți cehi, și a început să facă fotografii la opt ani, când a primit un aparat de fotografiat de la părinți. El este cunoscut îndeosebi prin proiectul Spirit of America, desfășurat la sfârșitul anilor ’90, când a parcurs circa 80.000 de km și a utilizat 1.000 de role de film, făcând fotografii de-a lungul și de-a latul Statelor Unite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: abc.net.au

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata