Fotograful Eduard Guţescu a câştigat un premiu de merit la National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Fotograful Eduard Guțescu a câștigat un premiu de merit în cadrul concursului de fotografie National Geographic Traveler Photo Contest 2015, la secțiunea „Outdoor Scenes” (Peisaj) cu fotografia „Romania, Land of Fairy Tales” (România, țară din povești).

Fotografia surprinde un peisaj hibernal din satul Peștera, din zona Bran.

Juriul competiției a trebuit să aleagă cele mai bune zece fotografii din cele aproape 18.000 înscrise în concurs la patru categorii Travel Portraits (portrete de călătorie), Outdoor Scenes (peisaj), Sense of Place (simțul locului) și Spontaneous Moments (momente spontane).

Fotografia lui Eduard Guțescu a primit una dintre cele 7 mențiuni speciale decernate în cadrul concursului.

Premiul întâi a fost câștigat de fotografia „Whale Whisperers”, a fotografului mexican Anuar Patjane. Imaginea surprinde o balenă cu cocoașă, înotând alături de puiul ei nou-născut sub supravegherea unor scafandri în apele insulei Roca Partida, cea mai mică dintre cele patru insule ale arhipelagului Revillagigedo, din Oceanul Pacific.

Premiul al doilea a fost câștigat de fotografia „Gravel Workmen” a fotografului Faisal Azim din Bangladesh, iar premiul al treilea i-a revenit lui Ahmed Al Toqi din Oman pentru o fotografie cu o cursă de cămile, „Camel Ardah„. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ Eduard Gutescu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata