Fotoreporterul Agerpres Adrian Cuba a primit distincţia „Fotograf al Cetăţii Iaşilor” din partea municipalităţii

Fotoreporterul AGERPRES Adrian Cuba a primit sâmbătă distincţia „Fotograf al Cetăţii Iaşilor” din partea primarului Gheorghe Nichita, în timpul vernisajului celei de a zecea expoziţii personale de fotografie, intitulată ‘Tinereţe în doi’.

Distincţia i-a fost înmânată fotoreporterului Adrian Cuba prin intermediul directorului Casei de Cultură a Municipiului Iaşi, Adi Cristi, în semn de recunoaştere a activităţii sale profesionale şi artistice de peste 20 ani.

‘Pentru mine fotografia înseamnă pasiune. Pasiune pe care am avut şansa de a o transforma în profesie. În cei peste 20 de ani de presă am fotografiat personalităţi marcante ale vremii, precum papa Ioan Paul al II-lea, papa Benedict al XVI-lea, regele Mihai, preşedinţii României Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, preşedinţii Moldovei Nicolae Timofti, Mircea Snegur, Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, fostul prim-ministru al Italiei Giulio Andreotti, miniştri ai României, ambasadori, înalţi prelaţi ai bisericii ortodoxe şi ai bisericii catolice’, a declarat Adrian Cuba.

Prezentă la vernisajul expoziţiei ‘Tinereţe în doi’, care poate fi văzută până pe 4 aprilie la Galeria de Artă ‘La Gard’ din Parcul Copou, deputatul Cristina Nichita a subliniat apropierea fotografului Adrian Cuba de momentele importante din viaţa unui om.

‘Adrian Cuba a ţinut întotdeauna o relaţie cu omul. Pentru mine asta înseamnă caracter, în afara faptului că este pregătit, talentat, astăzi îi recunoaştem şi revedem talentul în aceste fotografii. Este un mare caracter. În aceste fotografii e vorba de un pas în doi, toată viaţa noastră e însoţită de un pas în doi. Nu poţi să zbori doar cu o aripă, îţi trebuie două. Pe tot parcursul vieţii suntem în doi, fie că suntem în doi sau cu profesia noastră’, a spus Cristina Nichita.

Expoziţia „Tinereţe în doi” reprezintă un reper important în timp, eroii principali fiind cuplurile de îndrăgostiţi.

‘Oameni deosebiţi, pe care îi port în suflet pentru că mi-au permis să fiu alături de ei în momentele în care şi-au declarat iubirea, prin priviri în primul rând, apoi cu gesturi tandre şi îmbrăţişări pe care le-am adunat cu grijă prin obiectivul aparatului de fotografiat pentru a rămâne toată viaţa un simbol al dragostei lor’, a spus Adrian Cuba.

Adrian Cuba este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România din anul 1992 şi fotoreporter special al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES din anul 1999.

Având un portofoliu impresionant, fotografiile sale au fost expuse în expoziţii personale şi saloane de artă fotografică şi fac parte din colecţii care se află pe teritoriul SUA, Germania, Franţa, Italia, Olanda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata