Franţa: Luare de ostatici într-un oficiu poştal în apropiere de Paris

Două persoane au fost luate ostatice vineri de un bărbat înarmat într-un oficiu poștal din localitatea Colombes, în apropiere de Paris, au anunțat surse polițienești, care au precizat că pista teroristă pare exclusă, relatează AFP.

Bărbatul, cunoscut de poliție ca fiind un delicvent de drept comun, a luat două persoane ostatice, au afirmat mai multe surse.

Importante forțe de poliție au fost trimise la fața locului, printre care și unitățile de elită RAID, iar un elicopter al Securității civile survola zona, unde a fost instituit un important perimetru de securitate.

Anchetatorii par să excludă orice legătură cu atacurile jihadiste asupra publicației Charlie Hebdo și a magazinului cu specific evreiesc care s-au soldat cu 17 morți săptămâna trecută la Paris.

„Bărbatul este monitorizat psihologic, el cere o ambulanță”, a adăugat o altă sursă.

Conform primelor elemente ale anchetei, bărbatul a intrat singur în clădirea oficiului poștal în jurul orei 11.30 GMT, iar mai mulți clienți au putut să fugă. „Cinci persoane au fugit pe ușa din spate a clădirii”, a explicat o sursă polițienească.

Bărbatul a sunat el însuși la poliție, vorbind ‘incoerent’ și susținând că este puternic înarmat, cu grenade și cu o armă Kalașnikov, conform primelor elemente. Nu a fost tras niciun foc de armă, a precizat o sursă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata