Franţa: Un tablou de Rembrandt a fost găsit la 15 ani după ce fusese furat

Poliţia a găsit la Nisa (sud-estul Franţei) un tablou al pictorului olandez Rembrandt care fusese furat dintr-un muzeu municipal în iulie 1999, au anunţat miercuri surse apropiate anchetei, preluate de AFP şi varmatin.com.

Anchetatorii Oficiului central de combatere a traficului cu bunuri culturale, alături de poliţia judiciară din Nisa, au arestat marţi două persoane aflate în posesia tabloului, supravegheate în urma unei informaţii, arată aceeaşi sursă.

Pânza de 60 cm x 49 cm, intitulată ‘Copilul cu balonul de săpun’ şi aparţinând statului francez, a fost furată din muzeul municipal din Draguignan (sud-est). Atunci când a dispărut era evaluată la 20 milioane de franci (3,5 milioane de euro). În tabloul nedatat este pictat un adolescent cu păr lung care ţine într-o mână un balon asemănător cu un glob de cristal şi în cealaltă, un pai.

Pictura a fost expertizată miercuri de specialişti, însă anchetatorii nu au niciun dubiu. În 1999, hoţii au furat în zece minute tabloul, intrând prin efracţie în muzeul din Draguignan. Planul lor s-a dovedit perfect: mai întâi au scos barele de protecţie de la o uşă ce dădea în exterior şi au revenit seara, intrând fără probleme.

Tabloul ‘Copilul cu balonul de săpun’ de Rembrandt von Rijn (1606 — 1669) face parte din primele opere ale muzeului din Draguignan, uleiul pe pânză provenind dintr-o confiscare revoluţionară din castelul din Tourves. Opera a ajuns la muzeu în 1794 şi poartă numărul de inventar opt.

Nu s-a anunţat nimic deocamdată despre care a fost soarta tabloului în ultimii 15 ani, încheie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata