Gabriel Garcia Marquez a fost un prieten apropiat al Rusiei, afirmă Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin i-a adus vineri, 18 aprilie, un omagiu scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, care a încetat din viață în ajun, afirmând că acesta a fost ‘un prieten apropiat al Rusiei’, transmite AFP.

‘Ne-a părăsit un mare scriitor și gânditor, rămas fidel până la capăt idealurilor umanismului și justiției’, a spus Putin, citat într-un comunicat al președinției ruse.

‘Gabriel Garcia Marquez a fost un prieten apropiat al Rusiei’, a adăugat liderul de la Kremlin.

Potrivit postului de radio public Vocea Rusiei, Gabriel Garcia Marquez a acoperit, în calitate de ziarist, Festivalul mondial al tineretului de la Moscova din 1957, pentru o revistă columbiană. Cărțile sale erau publicate în Uniunea Sovietică.

Scriitorul columbian Gabriel García Márquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, magul care a hipnotizat lumea cu poveștile lui dintr-un sătuc din Caraibe a murit joi, 17 aprilie, la 87 de ani.

Gabriel García Márquez s-a născut în Aracataca, pe coasta caraibiană a Columbiei, la 6 martie 1927. Cu romane precum „Colonelului nu are cine să-i scrie”, „Funeraliile bunicii”, „Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet”, „Toamna patriarhului”, „Cronica unei morți anunțate”, „Despre dragoste și alți demoni”, „Știri despre o răpire”, sau volumul memoriilor neterminate, „A trăi pentru a-ți povesti viața”, García Márquez și-a fermecat cititorii de la prima pagină. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata