Gabriel Toader, fost director în Ministerul Economiei, reţinut pentru luare de mită

Gabriel Răsvan Toader, fost director general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, a fost reținut marți, pentru 24 de ore, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de luare de mită.

În același dosar, au fost reținuți Stelian Vlăduț Tulcan, reprezentant al unei societăți comerciale, și Argentina Carla Postolache, complicea lui Gabriel Toader.

Potrivit unui comunicat al DNA, în baza unor înțelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 — mai 2012, Gabriel Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către Stelian Tulcan a contravalorii unei cantități de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461 lei.

Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societății comerciale reprezentate de Stelian Tulcan, lucru care s-a și întâmplat la data de 22 mai 2012.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către Stelian Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de Gabriel Toader la construirea unui imobil în zona localității Ghiroda, județul Timiș.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații — Direcția Județeană de Informații Arad și de cel al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Bihor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata