Gastrita: indicaţii şi tratament naturist

Cei care au probleme cu stomacul si suferă de gastrita ştiu ca aceasta afecţiune se manifesta mai puternic primăvara. Conform studiilor, una din sase persoane suferă de aceasta afecţiune a stomacului, gastrita. Din fericire, exista foarte multe remedii naturiste si modalităţi naturale de vindecare a gastritei.

  • Ce este gastrita si care sunt cauzele ei?

Gastrita este definită ca fiind o inflamaţie a mucoasei stomacului, iar aceasta poate fi de scurta durata, survenita accidental şi în acest caz se numeşte gastrita acuta sau se dezvolta ca urmare a unei agresiuni repetate şi prelungite, si atunci putem vorbi despre gastrita cronica.

La baza producerii gastritei se afla o mulţime de factori, însă cei mai frecvenţi sunt:

– consumul excesiv de alcool

– utilizarea prelungită a medicamentelor anti-inflamatoare, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul

– infecţii cu bacterii (Helicobacter Pylori sau candida)

– stresul şi tensiunea psihica, tulburările de somn

– consumul în exces de alimente picante si unele alimente nesănătoase

– cafeaua şi produsele cofeinizante (băuturi cola şi alte băuturi răcoritoare, ceaiul verde şi negru, ciocolata) stimulează creşterea secreţiei acide în stomac, irita zonele inflamate şi sporesc nivelul hormonilor de stres

– mâncatul intre mese încetineşte procesul de golire gastrica, fapt ce conduce la producerea gastritei.

– masticaţia insuficienta împovărează stomacul şi face ca alimentele sa nu fie insalivate suficient. Mestecaţi, deci, foarte bine alimentele şi nu va grăbiţi.

 

  • Simptomele gastritei

Cel mai frecvent simptom întâlnit la cei care suferă de gastrita este durerea abdominală. Alte simptome sunt indigestia, balonarea, greaţa, vărsăturile, sau o senzaţie de arsura la nivelul stomacului.

Sânge în vărsături sau scaune negre pot fi semne de sângerare la nivelul stomacului, iar aceasta indica faptul ca este posibil ca gastrita sa se fi agravat şi sa avem de-a face cu un ulcer. Indiferent de simptome, este foarte important sa mergem la un specialist care sa stabilească dacă este vorba de gastrita sau de ulcer.

 

  • Tratamente si remedii naturale pentru gastrita

După cum spuneam mai sus, exista o mulţime de metode naturale de vindecare a gastritei si de ameliorare a simptomelor acesteia, de la remedii naturiste, dieta si alimentaţie si pana la metode naturale de relaxare si eliminare a stresului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata