George Clooney şi Amal Alamuddin, un nou cuplu care seduce prin farmec şi susţinerea cauzelor umanitare

Prin căsătoria avocatei specializate în drepturile omului Amal Alamuddin cu actorul, regizorul și producătorul George Clooney, unul dintre cele mai importante staruri de la Hollywood, ia naștere un nou cuplu în care se unesc frumusețea fermecătoare cu aura susținerii cauzelor umanitare, asemănător perechii Angelina Jolie și Brad Pitt, scrie AFP.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani ar urma să se căsătorească luni la Veneția cu anglo-libaneza Amal Alamuddin, de 36 de ani, la un an după prima lor întâlnire.

Amal Alamuddin, formată la Oxford, lucrează la Curtea Internaționala de Justiție, îl consiliază pe procurorul Tribunalului special pentru Liban cu privire la asasinarea premierului Rafik Hariri din februarie 2005, îl asistă pe fostul secretar general al ONU Kofi Annan în eforturile de pace în Siria. Ea i-a apărat, de asemenea, pe Iulia Timoșenko, fost premier ucrainean și pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

George Clooney, considerat „cel mai sexy bărbat din lume”, grizonat și cu ochi de catifea, are cu un umor autoironic care îl face să pară un Cary Grant al timpurilor moderne, scrie AFP.

Cariera sa cinematografică a fost deja răsplătită cu un Oscar în 2006 pentru rol în „Syriana” și cu un altul, împărțit cu Ben Affleck pentru producția „Argo” în 2012, precum și cu numeroase alte nominalizări.

George Clooney este cunoscut pentru angajamentele sale politice (a organizat serate de strîngere de fonduri pentru candidatura lui Barack Obama la președinția SUA) și umanitare, în special împotriva genocidului, și în mod particular pentru cel din Darfur.

De asemenea, el a fost co-producător la teledonul prin care au fost adunați 66 milioane de dolari, după cutremurul din 2010 Haiti.

Aceasta este combinația de frumusețe fermecătoare cu angajament pentru cauzele mari, care dau aură celor mai mari staruri ale momentului: Leonardo di Caprio (probleme de mediu) sau Angelina Jolie și Brad Pitt (genocid, crime de război, protecția copiilor), scrie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata