George Copos rămâne cu patru ani de închisoare, după ce TB i-a înlăturat sporul de şase luni

Omul de afaceri George Copos va executa patru ani de închisoare, după ce Tribunalul București i-a înlăturat definitiv sporul de șase luni.

Tribunalul București a admis joi contestația omului de afaceri și a decis înlăturarea sporului acordat inițial de Judecătoria Sectorului 5 de șase luni în urma contopirii pedepselor.

În urma deciziei TB, Copos va executa patru ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit pe 5 decembrie 2014 un spor de pedeapsă de șase luni de închisoare pentru omul de afaceri George Copos, în urma contopirii celor două pedepse primite în dosarul Loteria, respectiv cel al Transferurilor.

„Contopește pedepsele astfel stabilite, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare pe care o sporește cu 6 luni, în final 4 ani și 6 luni închisoare (în care este inclus și sporul de 8 luni închisoare aplicat prin sentința nr. 238 din 3.04.2012 a Tribunalului București definitivă prin decizia nr 222/A/4.03.2014 a Curții de Apel București)”, se arăta în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Magistrații motivau sporul acordat prin faptul că George Copos, fost președinte al Consiliului de Administrație al Ana Electronic SA, a manifestat „o perseverență infracțională ieșită din comun”. Judecătorii au arătat, de asemenea, că acesta avea „o predilecție” pentru faptele de evaziune fiscală și a aplicat „o strategie foarte bine elaborată de a frauda bugetul de stat și de a-și însuși sumele respective de bani„.

Totodată, magistrații au motivat aplicarea unui spor de pedeapsă de șase luni după contopirea pedepselor prin faptul că fostul președinte al clubului Rapid București a manifestat intenția „de a eluda normele fiscale și penale în orice împrejurare”.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv, pe 25 august 2014, la 4 ani de închisoare în dosarul Loteria I, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Instanța a respins apelul lui George Copos și a menținut hotărârea dată în ianuarie 2013 de Judecătoria Sectorului 2, care a pronunțat aceeași sentință pentru evaziune fiscală.

George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a mai fost condamnat, în luna martie, la 3 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul Transferurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata