Georgică Cornu va fi cercetat în libertate sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis vineri ca preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Georgică Cornu, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, deşi procurorii DIICOT ceruseră mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Omul de afaceri, supranumit „regele asfaltului” din Banat, este învinuit de evaziune fiscală prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de lei, dar şi pentru organizarea unui grup infracţional.

Mihai Zaharia, învinuit în acelaşi dosar, pentru aceleaşi fapte, a primit o decizie similară din partea magistraţilor. El ar fi declarat la interogatoriul de vineri că a avut un contract comercial cu omul de afaceri, în urmă cu ceva timp, dar care s-a desfăşurat în realitate şi că i-a virat bunuri în baza acelui contract. Zaharia le-a mai spus anchetatorilor că l-a văzut pe Cornu o singură dată, când acesta l-a întrebat dacă toate actele sunt în regulă şi el i-a răspuns afirmativ.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Zaharia a mai recunoscut că a făcut afaceri cu acte false cu doi dintre directorii lui Georgică Cornu, care acum sunt decedaţi, dar că omul de afaceri nu a ştiut despre aceste afaceri.

Procurorul de caz a anunţat că va depune contestaţie la decizia magistraţilor, cerând arestarea pentru 29 de zile a celor doi — Georgică Cornu şi Mihai Zaharia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata