Gerea: Redevenţele vor fi discutate în aşa fel încât să mulţumească atât statul, cât şi investitorii

Redevențele vor fi discutate în așa fel încât să mulțumească atât statul, cât și investitorii, care trebuie atrași în economie, a afirmat, luni, Andrei Dominic Gerea, propus pentru funcția de ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, după audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

‘Aceste redevențe vor fi discutate în așa fel încât să mulțumească atât statul român, prin ceea ce îi revine de drept, dar și investitorii care trebuie atrași și nu puși pe fugă, pentru că îi dorim în economia românească. Acest subiect este partea unor dezbateri ulterioare’, a precizat Gerea, adăugând că strategia energetică va fi finalizată până la jumătatea anului viitor.

Întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul insolvența Complexului Energetic Hunedoara, Gerea a menționat că acesta este aproape în insolvență, însă trebuie căutate soluții.

„Ea este aproape în insolvență, dar sunt lucruri care trebuie să le discutăm. În primul rând, va trebui să asigurăm acolo o eficientizare din punct de vedere al retehnologizării, să putem ajuta la scăderea prețului, dar totodată trebuie să căutăm și investitori. Știm că există un anumit interes pentru zona respectivă’, a spus Andrei Gerea.

De asemenea, Gerea a adăugat că în ceea ce privește modificarea calendarului de liberalizare a prețului la gaze este puțin probabil să mai poate fi făcută, dar există o preocupare în așa fel încât acesta să poată fi mai suportabil și se lucrează la modul în care se poate reface ‘acel coș’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata