Germania profită de pe urma imigranţilor români şi bulgari

Germania profită deja de pe urma imigranţilor bulgari şi români. Tot mai multe persoane se stabilesc în Germania pentru totdeauna, iar cele mai multe provin din Europa Centrală şi de Est şi deţin diplome universitare de calificare profesională, relatează Deutsche Welle, citată de FOCUS News.

După ce restricţiile existente pe piaţa muncii în unele state UE pentru cetăţenii bulgari şi români au fost ridicate oficial la începutul anului, Uniunea Creştin-Socială (CSU) a avertizat asupra unui posibil parazitism social şi a unei imigraţii generate de sărăcie.

Cu toate acestea, un studiu recent al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a indicat că persoanele care migrează în Germania pentru totdeauna beneficiază, în mare parte, de o educaţie bună, iar majoritatea acestora provin din Polonia, România, Ungaria şi Bulgaria.

Fiecare a patra persoană care a ajuns în Germania din 2007 are o diplomă universitară sau de colegiu, în timp ce cea mai mare parte a acestora beneficiază de o înaltă calificare profesională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata