Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desfiinţate până în anul 2025

Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desființate până în anul 2025, după ce Consiliul General al Municipiului București a adoptat în ședința de marți un proiect de hotărâre privind strategia de salubrizare a Capitalei.

„Până în anul 2025 se va renunța la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosință numai camera de la parterul blocului, care va fi amenajată corespunzător. De asemenea, această cameră va fi salubrizată, igienizată, prin grija asociației de proprietari/ locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociației deservite„, prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, tot până în anul 2025 este obligatoriu a se realiza în interiorul cartierelor „insule” de colectare separată a deșeurilor.

Acestea vor conține platforme pe care se vor amplasa recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor. Aceste spații vor fi delimitate și semnalizate corespunzător.

„Se vor lua măsuri ca accesul să se facă doar de către cei deserviți„, arată proiectul de hotărâre privind aprobarea strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a Serviciului public de salubrizare în municipiul București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata