Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal

Peste 850.000 de persoane fizice sunt în situaţia de faliment personal de peste patru ani, iar în cazul în care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descărcare de datorii în cazul unui faliment scuzabil, a declarat, joi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferinţă despre Codul Insolvenţei.

„În altă ordine de idei, presupunând că se întinde pe mai mult de doi ani, chiar dacă se pune în vânzare casa, îi este permis să stea acolo până reuşeşte să îşi găsească o altă casă, eventual cu chirie, astfel încât să nu fie aruncat în stradă. De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciară ca la firme, care presupune sau nu tăieri de datorii, dar presupune şi o disciplină fiscală, un control, o monitorizare şi o reinserţie socială şi economică”, a spus Gheorghe Piperea.

Acesta a precizat că proiectul Legii falimentului personal pe care l-a elaborat se află în analiză la Camera Deputaţilor.

Totodată, avocatul Piperea a afirmat că nu înţelege motivul pentru care FMI sau Comisia Europenă se opun acestei legi din moment ce aceasta se aplică în alte ţări.

Ziarul Bursa, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), organizează, joi, conferinţa ‘Codul insolvenţei’.

Temele discutate în cadrul conferinţei vizează propunerile legislative pentru noul Cod, stadiul lucrărilor în Parlament ale noului Cod al Insolvenţei, transformarea creanţelor în acţiuni – o soluţie pentru reorganizare, cine pierde şi cine câştigă/creanţe garantate-creanţe chirografare, finanţarea companiilor în insolvenţă, restructurarea companiilor – soluţie de redresare a economiei precum şi implicaţiile insolvenţei asupra mediului de afaceri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    ….domnu’Piperea, cu tot respectul, cum nu intelegeti opozitia FMI si a CE. se destabilizeaza serios, se zguduie din temelii sistemul bancar, intra bancile in faliment. Faptul ca falimentul personal se aplica in alte state din UE nu are nici o relevanta, domnu’ Piperea, Romania este un stat colonialist de tip african, deci o tara aparte de toate celelalte din UE. Se aplica acolo unde exista respect pentru cetatenii statului respectiv, pt. tara respectiva in ansamblul ei, cu conducatori cu viziune pe termen lung, cu mandrie nationala, etc, etc. In Romania stat african, politicienii nostrii, de 24 de ani, au o singura viziune, aceea de imbogatire rapida prin orice mijloace pt. ei si rudele lor pana la a ‘nspea spita. De cand cu schimbarea imnului national in „Desteaptatea romane” noi tot in somnul ala de veci suntem. Pacat, ca suntem prosti. Asta este opinia mea. Cu stima’ domnu Piperea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata