Gheţea (ARB): Reluarea creşterii creditării şi îmbunătăţirea relaţiei client-bancă sunt principalele obiective pentru 2015

Reluarea creșterii creditării reprezintă, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și testele de verificare a calității activelor, principalele obiective pentru 2015, anul 2014 fiind, pentru sistemul bancar, poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declanșării crizei economice, a declarat miercuri Radu Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor /ARB/.

‘Anul 2014 a fost, pentru sistemul bancar, poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declanșării crizei economice. La nivelul comunității bancare, am avut foarte multe probleme ridicate de oamenii politici, într-un an electoral. Au fost nu mai puțin de 4-5 proiecte de lege privind insolvența persoanelor fizice, una dintre aceste inițiative trecând deja de Senat. Sperăm că nu o să treacă, însă, și de Camera Deputaților, sau cel puțin nu în forma propusă. Un alt moment dificil a avut loc în a doua parte a anului, fiind vorba de solicitarea venită din partea Băncii Naționale ca sistemul bancar să treacă la curățarea bilanțului, adică la scoaterea din bilanț a creditelor neperformante. E de așteptat ca la finalul anului bilanțurile băncilor să fie curate’, a afirmat Radu Ghețea, cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a Galei Premiilor Revistei „Piața Financiară”.

Potrivit acestuia, principalele obiective pentru 2015 se referă la reluarea creșterii creditării, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și de testele de verificare a calității activelor.

‘Creditarea merge în continuare, dar ea nu se mai face la nivelul cu care ne-am obișnuit ani de-a rândul. Tocmai de aceea, reluarea creșterii creditării reprezintă, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și testele de verificare a calității activelor, principalele obiective ale sistemului bancar pentru anul 2015’, a precizat președintele ARB.

Printre premianții galei organizate de Revista „Piața Financiară” se numără: Banca Transilvania, declarată „Banca Anului”, Piraeus Bank — „Banca Anului Retail”, Raiffeisen Bank—”Banca Anului Corporate”, CEC Bank—”Most Trustful”.

Premiul „Brokerul Anului în Asigurări” a revenit AON, iar VISA Europe (România) și Banca Națională a României au fost premiate pentru susținerea educației financiare.

Liderul Top 100 Companii 2013 a fost desemnată compania Automobile Dacia SA, Transelectrica a primit premiul de performanță pentru companii românești etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. gabi spune

    dupa ce le-a fost permis bancilor sa-si insele clientii dupa bunul lor plac, mai vreti creditare? Personal nu voi mai apela nici niciodata in viata mea la un credit bancar.. Sunt toti niste excroci, ar trebui judecati ca cei pentru crima cu premeditare, caci au premeditat cu buna stiinta acele contracte de credit cu dobanzi care variau dupa bunul plac al bancilor, profitand de lipsa de experienta a clientilor si au nenorocit atatia oameni de buna credinta. Rusine banci, rusine BNR, rusine ASF si turturor celor care au contribiut la acest dezastru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata