Gheţea: Dobânzile vor continua să scadă, atât la credite, cât şi la depozite

Dobânzile la credite vor continua trendul descrescător, însă fără scăderi spectaculoase, iar aceeaşi evoluţie este aşteptată şi pentru dobânzile la depozite a declarat, luni, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, în cadrul unei conferinţe pe tema contribuţiei IMM-urilor la relansarea economică.

‘În ultimele săptămâni, am sistat la o rearanjare în piaţă în ceea ce priveşte dobânzile. Bănuiesc că în perioada următoare la credite vor continua unele reduceri, reaşezări. Dacă ne uităm la piaţă, încă se practică dobânzi foarte mari la nivelul creditelor pentru companii‘, a spus Gheţea.

În opinia sa, scăderile nu vor fi, totuşi, prea abrupte.

‘Eu văd că, în perioada următoare, fără să avem scăderi spectaculoase, trendul va fi descrescător la dobânzile la credite’, a adăugat el.

În ceea ce priveşte nivelul dobânzilor la depozite, Gheţea consideră că şi aici vor fi scăderi.

‘Vestea proastă este că aceia care ţin banii în depozite vor avea dobânzi real negative, însă vestea bună este că cei care vor credite se vor împrumuta mai ieftin’, a explicat el.

Întrebat cum estimează că va evolua cursul de schimb, oficialul CEC Bank a spus că nu va oferi o estimare, însă nu se aşteaptă la fluctuaţii pentru perioada următoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata