Giorgio Armani – un veritabil ”dependent de muncă”

Născut în Piacenza, la 11 iulie 1934, Giorgio Armani a avut o copilărie și adolescență normală, cu nimic ce ar fi putut prevesti că va deveni unul dintre cei mai celebrii designeri din lume. Giorgio Armani și-a început studiile la școala publică locală dezvoltând o pasiune pentru teatru și cinema.

Ulterior, a urmat timp de doi ani studii de medicină, și-a încercat, apoi, norocul în domeniul fotografiei, dar și-a găsit vocația în modă. A lucrat o scurtă perioadă ca asistent fotograf.

Din 1961 până în 1970 a lucrat ca asistent designer pentru casa de modă Nino Cerruti. Aici, chiar dacă nu avea vreo pregătire profesională, Armani a creat linia de îmbrăcăminte ”Hitman” pentru bărbați în 1964. Acesta avea să fie primul pas important în cariera sa de designer.

Giorgio Armani recunoștea într-un interviu, că moda britanică a fost constant o sursă de inspirație pentru el:

”Când lucram pentru La Rinascente, mergeam adesea în călătorie la Londra, pentru a studia influențele, a vedea magazinele, a învăța. Îmi amintesc că am văzut niște cardiganuri galbene într-un mic butic și le-am adus la La Rinascente și toată lumea a crezut că mi-am pierdut mințile. Cardiganul galben era purtat doar de ducele de Windsor, nu era ceva ce putea fi îmbrăcat de oricine. Întreaga idee a acestor haine era atât de elitistă, atât de englezească’.

În 1970, la îndemnul partenerului și prietenului său, Sergio Galeotti, Armani a părăsit Cerruti pentru a deveni un designer și consultant fashion liber profesionist.

Între 1973-1974 la renumitul Fashion Show de la Sala Bianca din Florența, Armani a uimit și încântat audiența prezentând jachete masculine ce tratau pielea drept un material ca oricare altul.

Prima colecție sub marca Armani a fost lansată în 1974 și a fost destinată bărbaților, iar în anul următor a fost prezentată publicului și prima colecție pentru femei, realizată în parteneriat cu Sergio Galeoti, colaborare ce a durat până la moartea acestuia, în 1985.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata