Gorj: Autorităţile şi oamenii de cultură au marcat 138 de ani de la naşterea lui Brâncuşi

13

Oameni de cultură şi autorităţi locale au participat, miercuri, 19 februarie, la manifestările dedicate împlinirii a 138 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, evenimentul fiind cuprins în programul Festivalului Naţional Brâncuşiana.

Pe lângă lucrările simpozionului dedicat operei lui Constantin Brâncuşi, invitaţii au putut admira şi o expoziţie de artă populară inspirată din sculpturile lui Brâncuşi. Totodată, au avut loc şi expoziţii de carte. La eveniment a participat şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica inginerului care a coordonat montarea Coloanei Infinitului, aceasta primind din partea conducerii Primăriei Târgu Jiu o plachetă şi un trofeu.

Cu această ocazie, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că a solicitat sprijin Ministerului Culturii pentru construirea unui muzeu dedicat lui Constantin Brâncuşi în Parcul Central din oraş, lângă clădirea actualului Muzeu de Artă. Urmează ca pe viitor să fie discutate toate detaliile pentru a fi pus la punct planul de acţiune pentru acest demers.

Festivalul Naţional ‘Brâncuşiana’ se va termina joi, la Craiova, acolo unde, în premieră în cadrul evenimentului vor fi efectuate vizite la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii, Muzeul de Artă, Biserica Madona Dudu, toate fiind locuri legate de biografia sculptorului Constantin Brâncuşi.

În urmă cu 138 de ani, la Hobiţa, judeţul Gorj, pe 19 februarie 1876 se năştea Constantin Brâncuşi, considerat părintele sculpturii moderne. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata