Grand-Place din Bruxelles, transformată într-o grădină italiană în stil baroc

Grand-Place, celebra piață din Bruxelles, și clădirea în stil gotic a primăriei acestui oraș belgian sunt transformate de joi până duminică într-o impresionantă grădină amintind de barocul italian, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Flowertime, scriu ziarele belgiene ‘Le Soir’ și ‘La Libre Belgique’, prezentând galerii de încântătoare imagini.

Vizitatorii care soseau în luna august se interesau în legătură cu covorul de flori care se realizează în acest punct de maximă atracție turistică o dată la doi ani, așadar, ‘a fost absolut necesar să imaginăm un alt eveniment floral’, a declarat Annette Katz, de la organizația ‘Tapis de fleurs’, care se ocupă de ‘țesutul’ covorului floral, explicând astfel modul în care a apărut Flowertime.

A fost un pariu reușit, având în vedere că prima sa ediție, din 2013, a atras 20.000 de persoane care au admirat aranjamentele confecționate din aproximativ 10.000 de flori.

Organizatorii își propun ca Flowertime să devină o vitrină a artiștilor florari belgieni și au invitat pentru acest an 25 dintre aceștia, din toate cele trei regiuni ale țării. Artiștii au fost aleși de autoritățile municipale pe baza unui concurs de proiecte.

Turul expoziției începe din Grand-Place, unde o alee cu aer toscan, mărginită de chiparoși și de flori albe, roșii și portocalii, conduce spre curtea interioară de la Hotel de Ville, ornată cu diferite plante mediteraneene.

În interiorul edificiului, se remarcă scara decorată superb, care dă impresia unui colț de junglă, cu liane și plante agățătoare, care au pus stăpânire pe balustrada din fier forjat.

Sala de căsătorii a fost amenajată de Tom Nackaerts, câștigătorul titlului de Cel mai bun artist floral din Belgia în 2012, iar noul aspect al sălii de consiliu este datorat lui Mark Colle, cunoscut pentru diferite colaborări cu designeri din lumea modei. Iar ca buchet final, marea sală gotică, decorată de Frederiek Van Pamel, prezintă turiștilor o masă renascentistă, pregătită parcă pentru un fastuos banchet venețian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: EPA, Xinhua Flux

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata