Greblă ar fi exercitat neîntrerupt, direct şi prin interpuşi, activităţi comerciale

Judecătorul CCR Toni Greblă este acuzat că ar fi exercitat neîntrerupt, direct și prin interpuși, activități comerciale ca asociat/administrator/director general, au declarat surse judiciare.

Sursele susțin că, în perioada 2010 — 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcției de senator (până la 18 decembrie 2013, când și-a început mandatul la CCR) și ulterior de judecător, a exercitat în fapt activități specifice calităților de asociat, administrator și director general, încălcând dispozițiile de incompatibilitate.

Potrivit surselor, în mod neîntrerupt, el a desfășurat activități comerciale direct și prin interpuși și a exercitat calitățile de asociat/ administrator/ director general, în legătură cu ferma agricolă situată în comuna Telești, satul Șomănești, jud. Gorj, și respectiv SC Electra Balistic SRL, firmă la care fiii săi au calitatea de asociați cu câte 2% fiecare, având ca obiect principal de activitate producția de energie electrică.

Conform declarațiilor de avere, Toni Greblă nu recunoaște existența vreunor venituri sau proprietăți în legătură cu ferma de creștere a struților din Telești.

Din înscrisurile de la dosar, au explicat sursele, rezultă că ferma agricolă se află pe un teren înscris pe numele soacrei, iar actele de proprietate au fost semnate de către Toni Greblă, în calitate de prefect al jud. Gorj la acea dată și respectiv de președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citiţi şi:

Toni Greblă a pretins şi a primit foloase necuvenite pentru a interveni în favoarea firmelor lui Bîrcină

CCRferma de strutiToni Greblă
Comentarii (0)
Adaugă comentariu