Gregorian Bivolaru, prins în Franţa

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins vineri, 26 februarie, în Franţa, au declarat oficiali ai Poliţiei Române.

Pentru prinderea acestuia Poliţia Română a colaborat cu autorităţile franceze.

Autorităţile de aplicare a legii din Europa şi EUROPOL au lansat, în urmă cu o lună, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutaţi infractori ai Europei. România apare pe acest portal cu doi urmăriţi: Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare a şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, şi Robert Gîrleanu, cu cetăţenie română şi moldovenească, ce este căutat pentru omor şi având de executat închisoare pe viaţă.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ.

Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupţie sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata