Gruparea Statul Islamic a executat un jurnalist irakian

Gruparea Statul Islamic (SI) a executat vineri, 10 octombrie, în public un cameraman irakian, pe fratele său și alți doi civili într-un sat la nord de Bagdad, a declarat un membru al familiei victimei, informează AFP.

SI a executat de asemenea vineri în nordul țării nouă persoane suspectate de legături cu grupuri sunite antijihadiste, potrivit unor surse din securitate și unor martori.

Jihadiștii l-au ucis pe Raad al-Azzawi, un cameraman de 37 de ani ce lucra pentru televiziunea locală Sama Salaheddin, împreună cu alte trei persoane la Samra, la est de orașul Tikrit.

„SI l-a executat pe acesta, pe fratele său și alte două persoane astăzi în public”, a declarat un membru al familiei vorbind cu condiția anonimatului.

Potrivit Reporteri fără Frontiere (RSF), jurnalistul, tată a trei copii, a fost răpit de gruparea jihadistă la 7 septembrie.

Potrivit unui comunicat RSF luna trecută, SI a amenințat că îl execută pe cameraman pe motiv că a refuzat să lucreze pentru grupare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata