Guvernul a aprobat Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală

Proiectele Codului fiscal și Codului de procedură fiscală au fost aprobate în ședința de guvern de miercuri, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Cele două proiecte de act normativ urmează să fie transmise Parlamentului spre dezbatere și aprobare, Senatul fiind prima Cameră sesizată în acest sens.

Premierul Victor Ponta a declarat că proiectele Codului fiscal și de procedură fiscală, aflate pe agenda ședinței de miercuri a Guvernului, sunt „cele mai importante documente de politică publică” aprobate în acest an.

„De luni dimineața, pe agenda de lucru a Biroului Permanent al Senatului și pe masa tuturor senatorilor, se vor afla cele două proiecte, pentru a se începe dezbaterea parlamentară pe ceea ce eu consider că sunt cele mai importante documente de politică publică pe care le vom adopta în acest an. Sigur, și legile electorale sunt importante, sunt și alte lucruri, dar Codul fiscal și cel de procedură fiscală, după ce vor fi adoptate, vor defini dezvoltarea noastră economică și socială următorii cinci, șapte, zece ani”, a spus premierul, în debutul ședinței de guvern de miercuri.

Ponta a adăugat că speră ca dezbaterea în Parlament să nu fie politizată.

„Sper să nu fie în Parlament (..) o clasică dezbatere politizată. Eu cred că aceste coduri nu sunt ale PSD, nu sunt ale PNL, ale PC sau ale PLR, sunt ale României, vor fi aplicate de guverne aparținând diverselor partide și sunt bune pentru România”, a explicat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata